Kids Kunst Museum en Stedelijk Museum in gesprek

Profielfotohenk schol May 28, 2017 557 keer bekeken 0 comments

Willy van Pruijssen is op weg met haar Kids Kunst Museumproject: haar inzending voor de wedstrijd DroomBreda! die Stadslab Breda helpt verstevigen.

Op 14 maart was er op initiatief van Stadslab Breda een prettig en leerzaam gesprek bij de directie van het nieuwe Stedelijk Museum van Breda. Zakelijk directeur Marilyn Jongenelen en Cindy Beck (hoofd educatie en participatie) schetsten voor haar het museumlandschap voor de jeugd. Er blijkt al veel te zijn en veel te gebeuren. Het Stedelijk zelf kent een uitvoerig programma De Ontdekking waarin kinderen met kunst kennis maken. Tegelijk zijn er ook veel regeltjes waar kunsteducatie via school aan moet voldoen.

Willy die vindt dat er voor de jongste jeugd van Breda te weinig te beleven valt op kunstgebied, zet haar speurtocht door kunstland voort en gaat ook op zoek naar verbindingen met bestaande initiatieven. Samen sterk, ook als het op vernieuwing aankomt. Marilyn en Cindy bleken bereid haar een handje te helpen bij de uitwerking van haar plannen. Dat vinden wij van Stadslab Breda dan weer erg leuk. Wordt dus vervolgd. Heb jij ideeën om Willy mee te helpen, stuur een mailtje!

0  Comments

Onze partners:

               

Communiceren met Stadslab:           

 

 

Cookie settings