Terug die super!

Henk Schol September 16, 2016
386 keer bekeken 0 comments

Op deze pagina vind je alles over de ideewedstrijd DroomBreda! die Stadslab Breda vorig najaar uitschreef. Voor alle ingezonden dromen: scroll naar beneden. 

 

Bredaparktrap en Ronde Tafel winnen DroomBreda!

 

BREDA – Als het aan Stadslab Breda en winnaar van de ideewedstrijd DroomBreda! Paul Marinus ligt, komt er volgend jaar, naast of nabij de Koningsteiger, een twintig meter brede ‘Bredaparktrap’ in het Valkenberg. Daar kunnen bootjes aanmeren, mensen kunnen er met de voetjes in het water bungelen, kortom: hier ligt straks een nieuw en park en water verbindend ontmoetingspunt voor de stad. De trap geeft voor wie vanaf het station de stad inloopt, een intrigerende ruimtelijke ervaring. Vooral is-ie gewoon leuk.

Dit maakten juryvoorzitter van Dirk Uijl en de vertegenwoordigers van Stadslab Breda woensdagavond in een bomvol (bijna 250 bezoekers) Podium Bloos bekend bij de prijsuitreiking van DroomBreda! De jury was vooral onder de indruk van de betrekkelijke envoud van het idee, waarvan heel veel mensen kunnen profiteren. Bovendien – dit waren maatstaven in de prijsvraag – is het een ruimtelijk plan en is het relatief goed uitvoerbaar. De jury beschouwt het ook als een fraaie toevoeging aan de entree van de stad vanuit het nieuwe station. Hoofdlaborant Willem van Boxsel reikte de juryprijs namens Stadslab Breda uit.

Ronde Tafel

Wethouder Alfred Arbouw reikte de publieksprijs – er werden in totaal bijna 1200 stemmen uitgebracht -  uit aan de indieners van het plan voor een “De Ronde Tafel”. Twee docenten van de Praktijkschool Breda, Koen van Erve en Ben Sprangers, zijn op zoek naar een ruimte in de stad om die leerlingen die het onderwijssysteem minder goed meekomen op basis van wat ze wel kunnen aan vakmanschap en aan een diploma te helpen. Ze kregen ruim 200 stemmen.

“We hebben het over talentvolle kinderen, niet over kansarme kinderen”, benadrukken de twee. “Wanneer je hen helpt hun talenten te ontwikkelen, hebben ze net zo veel recht op een diploma als alle andere kinderen. Het bedrijfsleven ziet dat heel goed. Daar weet men dat iemand die een heel mooie las kan leggen, veel waard is.” De Ronde Tafel legt zo minder nadruk op theorie, meer op werk met de handen en sociale vaardigheden. Want die laatste zijn in werkomgevingen (en eigenlijk in het hele leven) best belangrijk, vinden Van Erve en Sprangers.

Stadslab Breda heeft zich verplicht bij te dragen aan verrijking en verbetering van deze ideeën, zodat ze, als het even kan, werkelijkheid worden. Uiteraard worden ook andere dromen, als de indieners dat op prijs stellen, bij Stadslab Breda opgepikt.

Aan de Langedijk ontbreekt een buurtsuper. En dat terwijl er een pand leegstaat. Lida Peters trekt ten strijde.

In de omgeving Lange dijk wonen heel veel ouderen zij missen de supermarkt heel erg.
Vooral mensen met een rollator willen zelf ook graag hun boodschappen doen maar dat is tegenwoordig te ver lopen.

Er staat een groot pand leeg .
Er zijn wel twee kappers een bakker en slager maar voor de rest moet je naar de stad of  Dr.  Struijkenplein ook voor post zegels kaarten e.d.

Zelf heb ik ook al diverse winkels aangeschreven en de wijkraad vraagt zelfs of ik al wat weet maar je krijgt soms niet eens antwoord heel jammer. Bij deze hoop ik op een beter resultaat want de mensen( de ouderen) zijn nu vaak afhankelijk van buren of anderen. Terwijl ze altijd zeggen je moet zoveel mogelijk zelf doen maar dit lukt ze niet.
Met vriendelijk groet

Mevrouw A.Peters

 

Rate

3 (5Ratings)

Twitter

0  Comments

Onze partners:

               

Communiceren met Stadslab:           

 

 

Cookie settings