Uitnodiging voor de première van Stad van Straks

Rory Heltzel 20-01-2020 30 keer bekeken 0 reacties

Op woensdag 5 februari in De Sleutel vindt de premiere van de Stad van Straks plaats, ben jij er bij?

We komen elkaar vast tegen: In Ontmoetingscentrum De Sleutel is woensdag 5 februari a.s., om 16.00 uur, de première van Stadslab-film Stad van Straks. Vanaf 15.30 uur gaan de deuren open. Als je erbij wilt zijn, vragen we je je even aan te melden via een e-mail naar dit adres, met jouw naam en adres en het aantal personen.

In Stad van Straks, met camerawerk van Caroline Keman, vertellen inwoners en enkele bezoekers van Breda hoe zij tegen het leven in stad en buitengebied aankijken en wat ze verwachten van de toekomst hier. Eigenlijk maken we drie films: er is een korte samenvatting, een langere versie met vijf diepte-interviews en een dozijn korte, die straks in een klikmenu te bekijken zijn. Tegelijk met de film(s) lanceert Stadslab een gelijknamige krant met heel interviews die op of rond die dag in heel Breda huis-aan-huis wordt bezorgd.

Aanleiding voor film(s) en krant is de Omgevingswet. Die verplicht gemeenten hun toekomstvisie te actualiseren. Dus er komt dit jaar een zogeheten 'Omgevingsvisie'. Bovendien wordt straks serieuze betrokkenheid van burgers bij initiatieven van ondernemers, ontwikkelaars of de gemeente straks vanzelfsprekender. Ondertussen begeeft Stadslab Breda zich tussen de mensen om uit hun spontane verhalen bouwstenen te halen voor die toekomstvisie. Wil jij/wilt u een verhaal, een idee, een zorg voor de toekomst kwijt, stuur dan een e-mail naar info@stadslabbreda.

Boeren in het buitengebied: ze lijken schaars te worden. Stadslab Breda ging met filmmaakster Caroline Keman op bezoek bij de familie Vincenten in Prinsenbeek. Zoon Tommy wil straks verder met het bedrijf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

 

Communiceren met Stadslab:            

 

 

Cookie-instellingen